Малко са историите, които имат силата да ни покоряват много по-силно от тези, които остават неразгадани. Кодовете, пъзелите, загадъчното изкуство и символите ни провокират с интригата, която съдържат в себе си.

1. бермудският триъгълник

Бермудският триъгълник - тайнственото и плашещо място в Атлантическия океан, в което изчезват кораби и самолети, от десетилетия измъчва въображението на хората и умовете на учените. Районът се намира между трите мислени прави, свързващи Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико, като големината и границите му варират според различните източници. 

Опитите за обяснение на феномените, които се наблюдават там, минават през особеностите на климата, необичайните магнитни сили до... отвличанията от НЛО. Според други изследователи обаче изчезванията в Бермудския триъгълник далеч не са много по-чести, отколкото на други места в световния океан. 

Единствената мистерия, която тя не може да обясни, е къде са останките от огромните изчезнали съдове, каквито досега не са били намирани - и то при наличието на съвременна техника.

Факт е, че компасите в района се държат странно и мнозина съобщават за необичайни явления.

Топ 3 спиращи дъха световни загадки

We don’t have any products to show here right now.